Stiri Imobiliare

vivre.ro
Cauta dupa ID
ultimele anunturi Add to Google

Interviu cu Gigi Becali despre programul Noua Casa 2013

Prima Casa s-ar putea transforma in Noua Casa, un program care se va adresa doar celor care vor sa cumpere o locuinta noua. Un moment bun pentru Gigi Becali sa reporneasca motoarele unui business inchis odata cu venirea crizei imobiliare.

Cum apreciati initiativa Guvernului de a transforma Prima Casa in Noua Casa, program care sa se adreseze doar celor care vor sa cumpere locuinte noi?

Daca vizezi doar locuintele vechi, cu ce dezmortesti economia? Daca Guvernul te ajuta sa cumperi o locuinta noua, incurajeaza astfel constructia de noi case. Prima Casa pentru ce este facuta? Pentru economie. Dar ca sa ajuti economia, trebuie sa faci case noi, pentru a incuraja dezvoltatorii sa cumpere fier beton, ciment etc.

Daca ar fi sa va rezumati la un singur business, ce ati alege? Sau daca v-ati orienta doar spre zona imobiliara, ce segment al pietei ati alege?

Depinde de zone. Spre exemplu, in zonele bune, se vand terenurile. Singurul lucru care merge si nu va muri niciodata este constructia de case ieftine. Statisticile arata ca nu sunt suficiente locuinte, oamenii trebuie sa stea undeva, nu pot sta sapte perechi intr-o casi. Astfel, singurul segment care merge, va merge intotdeauna si va aduce castiguri va fi constructia de case, dar castigurile nu trebuie sa fie ca pana acum. Nu mai investesti 10 milioane euro si castigi 20, acum investesti 10 milioane si castigi 11,5 milioane euro. Castigi 15%, maximum 20%, intr-un an, eu zic ca este normal asa, cum este peste tot in lume.

Si nu va tenteaza sa investiti in constructia de locuinte noi si ieftine?

Dar eu am astfel de investitii. Am sase blocuri in care am investit 15 milioane euro, dar m-am oprit si acum am de gand sa le dau drumul din nou, sa le vand cu Noua Casa 2013. Cand a venit criza am oprit totul, am stopat totul.

Sursa: imopedia.ro
Parteneri: